3 ГОЛОВНІ ТРЕНДИ В ДИЗАЙНІ

ВАННИХ КІМНАТ У РОЦІ

Головні тренди в дизайні ванних сьогодні – це поєднання часом найсуперечливіших факторів. Якщо раніше, облаштовуючи простір санвузла, ми прагнули найповніше реалізувати актуальну стилістичну концепцію, то сьогодні в моді – змішання концепцій та поєднання стилів.

Збільшення площі ванних поєднується з популярністю мінімалізму, модерн удається доповнити вінтажними рішеннями, а японський дизайн – скандинавськими акцентами. І такий підхід жодною мірою не є еклектикою. Він свідчить про уникнення стереотипів та пошук глобалістських рішень, які все глибше проникають у тому числі й у наш щоденний побут.

1. Збільшення простору ванних кімнат

Інтерес до ванних кімнат великої площі зростає вже третій рік поспіль, адже в період карантинних обмежень саме ванні кімнати стали чи не головним місцем для усамітнення. Відзначимо такі тенденції:

  • Білий мармур. У дизайні як ніколи популярним стає використання плитки та керамограніту під мармур. Цей камінь чудово підкреслює солідний об’єм приміщення та створює відчуття розкоші.
  • Дві душові. Збільшити простір можна не лише завдяки білому кольору стін, а й за рахунок перепланування. І тут набуває популярності тенденція встановлювати у ванній кімнаті замість традиційного душу з ванною загальну душову кабіну на два душі за довгою перегородкою. Це дасть можливість не чекати своєї черги, а використовувати ванну кімнату двом людям одночасно.
  • «Мокра» ванна кімната зі зливом у підлогу – ще одна популярна тенденція, яка дасть змогу збільшити об’єм приміщення та захистить від наслідків протікання водопроводу. У таких приміщеннях душову зону збільшують, поєднуючи з простором ванни та/або умивальника. Природно, в обробленні та оформленні «мокрої» ванної використовують лише вологостійкі матеріали.
  • Табурети для макіяжу. Стандартний набір меблів для ванної кімнати, що включає тумбу під умивальник, пенал із кошиком для білизни та дзеркальну шафку, усе частіше доповнюють зручною лавкою або табуретом.

2. Жива природа, натуральні матеріали та ванна кімната в стилі спа

Ванні кімнати все частіше намагаються робити менш ізольованими. Найкраще рішення для цього – вікно у ванній кімнаті, яке дасть можливість наповнити приміщення природним світлом. Однак, навіть якщо віконний отвір на вулицю у ванній зробити неможливо, у приміщенні є сенс використовувати:

  • натуральні матеріали або їх імітацію. Натуральна деревина або шпон із натурального дерева на меблевих фасадах, світильники та змішувачі з металу, плитка «під дерево» або «під натуральний камінь», освітлення розсіяним теплим світлом створять у ванній гармонійне відчуття природності;
  • живі рослини, які доповнять такий простір, створивши інноваційний біофільний дизайн ванної. Приміщення з тіньовитривалими тропічними й субтропічними рослинами та плиткою з природними або етнічними принтами все частіше стає не просто місцем для гігієнічних процедур, а спа-приміщенням для релаксу.

3. Народження нових стилів інтер’єру

Поєднання культур та глобальний інформаційний простір формують по-справжньому цікаві стилістичні концепції, які виявляються у тому числі й у дизайні ванних кімнат.

Стиль джапанді (від англ. – ‘Japandi’, ‘Japan’ + ‘Scandi’, «Японія» + «Скандинавія») – це справжній писк моди сьогодні. Поєднання стилів японського та скандинавського мінімалізму відбувалося давно й поступово, але лише останніми роками остаточно сформувався новий напрям у дизайні. Стиль, що поєднує японську простоту й любов до природи зі скандинавською функціональністю, нейтральними тонами та великою кількістю світла, відповідає запиту щодо перетворення ванної кімнати з утилітарного санвузла в житлове приміщення.
Вінтажний модерн – ще один новий стиль, який поширився в дизайні інтер’єру у ванних кімнатах. Він передбачає поєднання старовинних або постарених меблів, світильників та/або змішувачів із сучасним модерністським оформленням приміщень. В останньому випадку йдеться про використання металу, натуральних матеріалів та переважання правильних геометричних ліній у дизайні. Вінтаж на тлі сучасного оздоблення виглядає найяскравіше.

Слідкуйте разом із нами за появою найцікавіших тенденцій у дизайні та не бійтеся експериментувати, створюючи унікальний простір вашої ванної кімнати.